FOA kritiserer kommune for at rose nydanskere

Slettet Bruger,

19/10/2007

Århus Kommunes forsøg på at komme fraværet i ældreplejen til livs møder nu kritik fra FOA. Fagforeningen bryder sig ikke om, at kommunen gjorde opmærksom på, at nydanskerne havde lavere fravær end gennemsnittet. Kommunen skal ikke dele de ansatte op efter deres etniske baggrund, lyder klagen ifølge Jyllands-Posten.

"Jeg synes, det er en ærgerlig måde at opgøre tingene på. Alle snakker om, at vi skal tænke ligestilling på alle mulige fronter. Alligevel kan vi konstatere, at kommunen er med til at lave en opdeling," siger formand Kirsten Normann Andersen fra FOA Århus til Jyllands Posten.

Sundheds- og ældrerådmand Dorthe Laustsen (SF) slår fast, at man ikke havde til hensigt at udstille de mest arbejdssky ansatte.

"Vi har stor fornøjelse af dem"
"Vi har selvfølgelig ingen intentioner om at fremhæve nogle medarbejdere på bekostning af andre. Men vi har netop fokus på denne gruppe medarbejdere, fordi det er en gruppe, vi har rigtig stor fornøjelse af. Vi har både pårørende og medarbejdere, som er glade for, at vi har denne medarbejdergruppe," siger hun til Jyllands-Posten.

De nydanske medarbejdere havde ifølge statistikken i gennemsnit 16 sygedage i 2006, mens gennemsnittet for samtlige medarbejdere lå helt oppe på 21,2 sygedage. Der har i øvrigt længe været tradition for at opgøre offentligt ansattes fravær efter køn.

[email protected]

Kilde: