FOA: 5.000 mere om måneden eller konflikt

Slettet Bruger,

21/11/2007

Kravene fra de offentligt ansatte til de kommende overenskomstforhandlinger fortsætter. En af nøglepersoner i fagbevægelsen, Dennis Kristensen fra Fag og Arbejde, der har plads i udvalget, der skal forhandle løn med offentlige arbejdsgivere, kommer med sit kontante udspil i dagens Berlingske Tidende.

"Kigger jeg i krystalkuglen, er min vurdering, at vi skal se lønstigninger på op imod 5.000 kroner om måneden for kvindefagene, hvis ikke forhandlingerne skal ende i en konflikt. Og derfor kan en pose penge fra Christiansborg målrettet netop kvindefagene i den offentlige sektor meget vel blive afgørende for udfaldet af overenskomstforhandlinger," siger Dennis Kristensen til Berlingske Tidende.

Den pose penge kan være på vej fra et flertal uden om regeringen. Enhedslisten, SF, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti har i hvert fald tidligere erklæret, at de er parat med en ekstra lønforhøjelse til de offentligt ansatte, der i de seneste ti år har opbygget et efterslæb på en til to procent i forhold til privatansatte. En urimelig forskel, mener de offentligt ansattes chefforhandler Anders Bondo Christensen.

"Vi skal have de samme lønstigninger som i den private sektor, men vi skal altså også begynde at indhente efterslæbet," siger Bondo Christensen til Berlingske Tidende.

Frederiksbergs borgmester Mads Lebech, der forhandler for de kommunale arbejdsgivere, advarer fagforbundene imod at spænde buen for hårdt, men erkender, at der skal "pæne" lønstigninger på bordet.

[email protected]

Kilde: