Et lille flertal af vælgerne: Hellere Thorning end Løkke

Hun har i tre år været Socialdemokraternes leder og oppositionens statsministerkandidat

Slettet Bruger,

20/04/2008

Hun har i tre år været Socialdemokraternes leder og oppositionens statsministerkandidat. Alligevel er der tæt løb mellem Helle Thorning-Schmidt og Venstres skandaleramte næstformand, Lars Løkke Rasmussen, når vælgerne bliver bedt om at udpege Anders Fogh Rasmussens efterfølger som statsminister. I en Gallup-måling foretaget for Berlingske Tidende svarer 40 pct. af de adspurgte, at de foretrækker Helle Thorning som statsminister, mens Lars Løkke er lige bag efter, med en opbakning på 37 pct.

Hos Socialdemokraterne tager man resultatet som et klap på skulderen.

"Det viser, at vi har et potentiale og en chance," siger politisk ordfører Henrik Sass Larsen til Berlingske Tidende.

Ramponeret næstformand
Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, er dog ikke imponeret over målingen, som hun betegner som "helt løsagtig":

"Nu har vælgerne haft tre år til at vænne sig til Helle Thorning-Schmidt som statsministerkandidat, mens Løkke - trods alt - kun er næstformand for Venstre. Når den dag kommer, vil Løkke vise sig at blive en meget dygtig statsminister."

Lars Løkke er som næstformand i Venstre parat til at overtage statsministertaburetten, hvis Anders Fogh sikrer sig et international topjob i EU eller NATO. Venstres kronprins har dog de seneste uger måttet stå model til kritik over, at han lod skatteyderne betale for hans forbrug af alkohol, cigaretter og sengekantsfilm.

[email protected]

Kilde: