Erstatning på vej for ambassadeangreb

Slettet Bruger,

20/12/2007

Lang tids forhandlinger mellem Danmark og Iran om erstatning for de skader, der skete på den danske ambassade i Iran i 2006 er nu afsluttet. Det skriver Ritzau. Under Muhammed-krisen blev ambassaden angrebet og forsøgt sagt i brand. Forhandlingsuenigheden har siden gået på, hvor mange af den danske stats udgifter, Iran skulle erstatte.

Danmark mente sig berettiget til erstatning for såvel fysiske skader på bygningen som de udgifter man har haft til evakuering og sikkerhed. Men man har sagt ja til en aftale, som kun dækker skaderne på bygningen.

"Det er, set med danske øjne, en endog meget tilfredsstillende løsning, der er opnået. Det er ikke nogen hemmelighed, at det traditionelt er yderst vanskeligt at opnå erstatning i denne type sager fra Iran - og især når der er tale om beløb i denne størrelsesorden," siger udenrigsminister Per Stig Møller til Ritzau.

Erstatningen svarer til cirka 60 procent af de danske udgifter. Resultatet ligger dermed på linje med de, man tidligere har opnået med Syrien og Libanon.

[email protected]

Kilde: