Erik Haaest svarer på kritikken: Ikke et ord om Anna

Slettet Bruger,

01/08/2007

Forfatteren Erik Haaest er offer for en hetz fra "betonsjosjalister" og en "lammehale-dikkende" presse. Sådan skriver han i en kronik i Dagbladet Information, hvor han svarer igen på beskyldningerne om at han skulle være Holocaust-benægter. Men det har intet på sig, skriver han.

"Jødeforfølgelserne i Hitlers dikatur er vidnefaste fakta, og jeg er ikke typen, der benægter fakta."

Et citat, ikke egen mening
Når han i Nationaltidende i 1977 skrev en artikel med overskriften "Der eksisterede ingen gaskamre i Hitlers KZ-lejre", var der ikke tale om hans egen holdninger, skriver han. Han citerede blot "yngre, seriøst arbejdende forskere", hvis arbejde han dækkede i sin nyhedsartikel.

Erik Haaest ser derimod sig selv som skeptiker i alle livets forhold.

"Også med hensyn til Holocaust, hvor min skepsis blandt andet gælder det magiske tal om seks millioner jøder. Om det sande tal er 100.000 eller 50 millioner jøder forekommer mig lige ondt," skriver forfatteren.

Glemmer Anna
Han nævner dog ikke Henrik Føhns, vært på P1's Harddisken, der på sin blog anklager Erik Haaest for at hvidvaske den forhørsleder, der torturerede Henrik Føhns far. Faderen, Alf Børge Føhns, var modstandsmand og blev ifølge sønnen tortureret af en kvinde ved navn Anna Lund Lorentzen, som Erik Haaest er ved at skrive en bog om.

På sin hjemmeside har Erik Haaest tidligere skrevet, at Anna Lund Lorentzen blev offer for et justitsmord, da man efter krigen dømte hende. Men den side er blevet fjernet igen, skriver Henrik Føhns på sin blog, mondofunza.com.

[email protected]

Kilde: