Erhvervslivet glade for regeringens skatteudspil

Slettet Bruger,

23/11/2007

Det ser ud til, at dansk erhvervlivs bønner efterhånden er blevet hørt. Regeringen lagde i går op til en større skattereform, der skal sænke skatten på arbejde markant, og det begejstrer i erhvervslivet, skriver Berlingske Tidende.

En af de glade erhvervsledere er administrerende direktør i DSV, Kurt Larsen.

"Det er nogle meget kloge ord, der kommer fra regeringen nu. Det alt for stive skattestop har virket i så lang tid nu, at det er endt med kun at være beton. Derfor er der behov for en reform, der sænker skatten på den sidst tjente krone," siger han til Berlingske Tidende, og glæder sig over, at der endelig er kommet lydhørhed overfor erhvervslivets ønsker om en sænkelse af skatten på arbejde.

Også hos Coloplast er man begejstrede, og direktør Lene Skole håber på en langsigtet reform.

"Det lyder meget, meget positivt. Jeg håber, man så vælger at tage ordentligt fat og foreslår en løsning, der både er langtidsholdbar, og som kan gavne vores konkurrenceevne. Og så skal den selvfølgelig vise, hvordan vi kan få sænket topskatten," siger Lene Skole.

Syltekrukke
Hos Koncernchef i Danfoss Jørgen Mads Clausen er begejstringen mere begrænset:

"Hensigten er god nok, men det afhænger selvfølgelig af, hvordan det hele udvikler sig. Jeg mener, at der er et råderum til at nedbringe marginalskatten. Og vi behøver ikke at hæve den andre steder. For det vil i sig selv skabe større produktivitet i samfundet med en lavere marginalskat, og vi vil se øgede indkomster over hele linjen," siger han og advarer samtidig mod, at nedsættelsen af en skattekommission bliver en syltekrukke for vigtige reformer:

"Det her er jo i virkeligheden simple reguleringer. Hvis kommissionen skal være behjælpelig, skal de forenkle skattesystemet. Det er både topskatten og mellemskatten, der skal ud. Så har vi kun én slags skat. Men det skal ikke ske på én gang. Det skal ske over en måske tiårig periode, så det ikke bliver et chok for samfundet."

[email protected]

Kilde: