Enhedslisten vil ikke tage afstand fra Asmaa

Slettet Bruger,

30/07/2007

Af IKKEMIG 2

Enhedslisten har ingen planer om at tage afstand fra deres kontroversielle folketingskandidat, Asmaa Abdol-Hamid. Hun er helt på linje med holdningen internt i partiet, lyder meldingen.

"Asmaa har sagt de samme ting, som vi har sagt hele tiden, men så er det blevet udlagt på en anden måde. Det nye er ikke, at det bliver sagt fra Enhedslistens side. Det nye er, at det er Asmaa som har sagt det, i stedet for Søren Søndergaard, Rune Lund eller Frank Aaen," siger Rune Lund, Enhedslistens udenrigspolitiske ordfører, til 180Grader.dk.

Det har Rune Lund faktisk sagt før, men i mellemtiden har Socialdemokraternes gruppeformand, Carsten Hansen, opfordret det lille yderliggående venstrefløjsparti til at tage afstand fra Asmaa Abdol-Hamids udtalelser om oprøret i Irak. På trods af opfordringen fortsætter Enhedslisten dog med at stå last og brast med sin folketingskandidat.

Religiøse galninge
"Det som Asmaa har sagt, og som Enhedslisten mener, er at man selvfølgelig ikke skal slå danske soldater ihjel, forstået på den måde, at der ikke er nogen, der skal skyde på hinanden, og vi synes ikke det er i orden, at der er nogen, der dør," siger Rune Lund, der mener, at Asmaa Abdol-Hamid blot har udtalt sig om et folks principielle ret til at gøre oprør mod en besættelse, og at man bestemt ikke støtter de irakiske terrorister:

"Den konkrete situation er, at i Irak render der religiøse galninge rundt, som Enhedslisten ikke kunne drømme om at støtte."

Asmaa sagde da ellers i Socialistisk Arbejderavis, at det er "nødvendigt, at vi støtter f.eks. irakernes kamp mod besætterne."
"Det som hun refererer til, er at de principielt har ret til at gøre modstand mod en besættelsesmagt. Asmaa præciserede faktisk meget tydeligt på TV2 News, at der ikke var tale om støtte til nogen konkrete grupper. Det var allerede i sidste uge, at det kom klart og tydeligt frem. Det var først efter mandag formiddag (hvor B.T. havde et interview med hende, red.), at den begyndte at køre over på, at hun lige pludselig syntes, det var enormt fedt, at man skød danske soldater."

[email protected]

Kilde: