Enh.l.: Forbud mod cafévarmere skal redde miljøet

Enhedslisten i København vil forbyde brugen af de såkaldte café-varmere, som caféerne stiller op udendørs, for at deres kunder kan holde varmen

Slettet Bruger,

18/01/2008

Enhedslisten i København vil forbyde brugen af de såkaldte café-varmere, som caféerne stiller op udendørs, for at deres kunder kan holde varmen. Det kan være en særlig kold sommeraften i Nyhavn eller for at hjælpe de rygere, som rygeloven har sendt udenfor, med at holde varmen. Det fortæller iByen.dk.

Men nu skal det altså være slut, mener Enhedlisten. I klimaets navn bør vi alle holde for, og bidraget til klodens fremtid vejer højere, end om udendørs cafégæster skal drikke øl men klaprende tænder, er holdningen. Særligt rygeloven har øget antallet af varmelamper, og den udvikling vil Enhedslistens Morten Kabell til livs.

"København skal gå forrest i kampen for klimaet. Det er ikke længere et spørgsmål om at forhindre klimaforandringerne; det er et spørgsmål om, at vi skal sænke vores energiforbrug betragteligt for blot at mindske omfanget af de uundgåelige konsekvenser," siger han til iByen.dk.

Varme lamper skal der til
Hos kollegerne i Socialdemokratiet finder man Kabells udtalelser platte:

"Enhedslistens forslag er ligegyldig symbolpolitik. Det er simpelthen plat. Har Enhedslisten overhovedet regnet på betydningen i forhold til CO2-udslip? Det kan ikke være meget. Vi har besluttet, at vi skal have mere gang i byen, og hvis det er varmelamper, der skal til, så fred være med det," siger medlem af Københavns Borgerrepræsentation Simon Strange.

[email protected]

Kilde: