Elever bliver slået på somalisk friskole

Hvis eleverne er for lang tid om at svare eller svarer forkert, risikerer de et slag over fingrene

Slettet Bruger,

24/01/2008

Hvis eleverne er for lang tid om at svare eller svarer forkert, risikerer de et slag over fingrene. Sådan foregår undervisningen ifølge elever på en somalisk weekendskole i Vollsmose. Det beretter DR.

En somalisk dreng fra ABC-skolen i Bøgeparken fortalte sin folkeskolelærer på Abildgårdskolen, at han blev slået over fingrene i undervisningen. Skoleinspektør Allan Feldskou bekræfter over for P4 Fyn henvendelsen fra drengen. Hos fritidsforvaltningen i Odense Kommune bekræfter man også indberetningen om vold på ABC-skolen.

"Nogle af eleverne har klaget over, at de bliver slået i lørdagsskolen. Hvis eleverne ikke var opmærksomme eller på anden måde ikke var med i undervisningen fik de et slag over fingrene med en kæp. Sådan skal eleverne selvfølgelig ikke behandles, og det er meget utilstedeligt," siger Paul Hansen, der er fritidskonsulent i Fritidsforvaltningen i Odense Kommune.

"Vi slår ikke på børn"
ABC-skolen er nu blevet meldt til politiet af Jane Jegind (V), der er rådmand for Børn - og Ungeforvaltningen i Odense Kommune.

"Jeg har bedt forvaltningschefen om at melde ABC-skolen til politiet. Dette er uanstændigt," siger Jane Jegind til DR Fyn.

Lederen af ABC-skolen Muhammed Farah benægter alle anklager om vold mod eleverne på skolen.

"Vi opdrager børnene på en god måde. Vores forening accepterer ikke, at man slår på børn. Det er forbudt," siger Muhammed Farah til
DR Fyn .

[email protected]

Kilde: