Ekstra lille skattelettelse på vej

Slettet Bruger,

10/11/2007

Når mange af landets kommuner sætter skatten op, kommer skatten til at falde for borgerne i resten af kommunerne. Det bliver konsekvensen, hvis den borgerlige regering fortsætter efter valget. Det skriver Jyllands-Posten. Regeringen vil nemlig kompensere for de kommunale skattestigninger ved at sætte bundskatten ned. Det giver 561 kroner mere årligt ved en indkomst på 400.000.

"Borgerne vil da sikkert blive glade for ekstra skattelettelser, men det har nu ikke været målet. Men når kommunerne ikke kan gøre arbejdet færdigt, må vi jo selv sørge for at holde skattestoppet," siger indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen til Jyllands-Posten.

Lettelsen kommer til borgere i halvdelen af landets kommuner. Blandt andet i København, Århus, Aalborg og Odense. Regeringens manglende straf af de skattestigende kommuner kommer efter, valgkampen har været fyldt med rygter om det modsatte.

"S og SF har forsøgt at tegne et helt usagligt skræmmebillede, og det havde talt til folkestyrets ære, hvis disse partier ikke havde forsøgt at slå plat på situationen og gøre ganske almindelige mennesker urolige for, at der bliver skåret i deres velfærd," udtaler Lars Løkke Rasmussen til Jyllands-Posten.

1,7 millioner danskere vil alligevel komme til at betale mere i skat, fordi deres kommuners skattestining overstiger gevinst ved den faldende bundskat.

Den diminutive skattelettelse rammer først danskerne i 2009, da næste års skattekort allerede er på vej ud til landets postkasser.

[email protected]

Kilde: