Eksplosion i danskernes krisehjælp

På fire år er antallet af danskere, der har modtaget krisehjælp fra det offentlige, steget med 34% til 44

Slettet Bruger,

29/02/2008

På fire år er antallet af danskere, der har modtaget krisehjælp fra det offentlige, steget med 34% til 44.000, skriver Kristeligt Dagblad.

Dertil kommer, at omkring 700.000 danskere, der har privat sygeforsikring, også har adgang til psykologisk krisehjælp, samt at 800.000 danskere via en firmaordning er dækket af Falck.

Falck Healthcare får hver dag omkring 100 henvendelser om psykologbistand, hvoraf hver tredje tilfælde er om akut krisehjælp.

"Det er blevet mere udbredt og legitimt at tage imod krisehjælp, og det har været jævnt stigende i de seneste mange år," siger chefpsykolog hos Falck Healthcare, Lise Skindhøj.

Lavere tærskel
Man kunne tro, at når så mange danskere årligt har brug for akut krisehjælp, så er det tegn på, at vi lever i et meget voldsomt samfund. Men det er slet ikke tilfældet, påpeger Rigshospitalets ledende krisepsykolog, Anders Korsgaard, der er en af grundlæggerne af det kriseberedskab, som er i Danmark i dag. Tværtimod.

"Der er ingen tvivl om, at vi er et meget, meget beskyttet folk, og vores tærskel er nok blevet lidt lavere. Troen på egen usårlighed er stærkere end nogensinde, og på den måde er vi ofre for vores samfunds store fremskridt. Men de fleste af de henvendelser, vi får her på stedet, er bestemt ikke pjat," understreger Anders Korsgaard ifølge til Kristeligt Dagblad.

[email protected]

Kilde: