Eksperter: Kun et mirakel kan redde Thorning

Slettet Bruger,

09/11/2007

"Four more years," lyder som den sandsynlige udgang på folketingsvalget den 13. november, skal man tro to valgforskere i dagens Børsen.

Professor i statskundskab ved Københavns Universitet Peter Kurrild-Klitgaard peger på, at det er sjældent man ser så stabile meningsmålinger, som det har været tilfældet i denne valgkamp.

"Den bedste chance, Thorning har for at blive statsinister, er, at der sker noget uforudset i forbindelse med en dronningerunde, altså at Ny Alliiance og Fogh går fejl af hinanden og Khader peger på Thorning. Man kan diskutere, hvor sandsynligt det er, men det er nok den mest sandsynlige mulighed for, at Thorning-Schmidt kan bliver statsminister," siger han til Børsen.

En sort hund
Den vurdering er adjunkt ved Institut for Statskundskab, Syddansk Universitet, Robert Klemmesen enig i.

"Jeg ser reelt kun to ting, som afgørende kan ændre udfaldet af valget: Naser Khader kan beslutte sig for, at han vil pege på Helle Thorning-Schmidt. Eller at der sker noget helt uforudset - altså som cykelrytteren Indurain har sagt: der kan komme en sort hund ud på vejen, der vælter én af cyklen, mens man kører mod målstregen. Det kan være alt fra en begivenhed som et terrorangreb til personlige oplysninger om en fremtrædende politiker, der kommer frem i slutningen af valgkampen," forklarer han.

Foghs tidligere presserådgiver, Michael Kristiansen, mener, at Thorning stadig har muligheden for at smide den bombe, der kan vende billedet:

"Vi er på et tidspunkt i valgkampen, hvor der stadig er plads til at sætte et afgørende stød ind. Det så vi Nyrup gøre mod Uffe Ellemann i 1998 på boligerne."

[email protected]

Kilde: