Efter seks år i regering: Nu skal danskerne tage ansvar

Slettet Bruger,

22/07/2007

Den borgerlige værdikamp skal skydes i gang, og det kan kun gå for langsomt. Efter at have samlet mod til sig siden valgsejren i 2001 opfordrer regeringspartiet Venstre nu danskerne til at tage mere personligt ansvar. Årsagen er, at der i visse dele af befolkningen er sket et uheldigt skred, skriver Berlingske Tidende.

"Det er noget, der gælder for alle befolkningsgrupper uanset partifarve. Selv i hvad jeg betragter som borgerligt-liberale kredse, er der sket et skred i opfattelsen af det personlige ansvar. Jeg bliver nogle gange lidt forskrækket, når jeg møder borgerlige vælgere med gode stillinger, som prøver at smyge et ansvar af sig ved at sige: Vi betaler jo en masse penge i skat, så det problem må I ordne," siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen, der er en af de ivrigste kritikere af skattelettelser.

Befolkningen skal lære, at den ikke behøver statens hjælp til alt, og derfor har regeringen oprettet Ministerudvalget om Personligt Ansvar. Med Claus Hjort som formand vil udvalget arrangere en konference til efteråret, hvorefter folketingsmedlemmer og ministre skal drage ud til offentlige debatter, hvor man vil diskutere ansvar med danskerne. Det skal altsammen munde ud i en rapport i juli 2008, hvor man kan læse, hvordan man styrker det personlige ansvar.

Forsømt værdikamp
"For eksempel har en skolelærer fortalt mig, at ved et forældremøde blev en forælder rasende over, at eleverne havde lektier for og skældte læreren ud, for det var da skolens ansvar. Der mener jeg, at der er sket et alvorligt skred," siger Claus Hjort.

Skatteminister Kristian Jensen (V) mener, at regeringen har forsømt at tage et opgør med de venstreorienterede værdier, der herskede, da man tog tøjlerne.

"Selv om Socialdemokraterne står udenfor, så har vi på det punkt ikke fået ændret de værdier, som de efterlod. Det er et område, som vi har forsømt at gøre noget ved," siger han.

Kilde: