EU: Tyskland skal forklare sig i Søren Kam sag

Slettet Bruger,

07/12/2007

Ved et kommende møde mellem EU's justitsministre skal Tyskland forklare, hvorfor en bayersk domstol ikke vil udlevere den tidligere SS-officer, Søren Kam, der i Danmark står tiltalt for mord og skal afhøres om sin rolle i deportationen af danske jøder til tyske KZ-lejre under Anden Verdenskrig. Det skriver britiske The Telegraph.

Vicepræsidenten for EU-kommissionen, Franco Frattini, vil benytte mødet i Bruxelles til at spørge den tyske justitsminister, Brigitte Zypries, hvorfor de juridiske myndigheder i Tyskland har nægtet at udlevere Kam på trods af Danmarks udstedelse af EU's fælles arrestordre.

Han vil bede om et "komplet billede og ræsonnement" bag den beslutning, en domstol i München tog om ikke at udlevere Kam, der er nummer otte på Simon Wiesenthal Centerets liste over de ti mest eftersøgte nazi-forbrydere.

"Frattini kan ikke ændre beslutningen, men han vil forstå den," sagde en talsmand for Kommissionen.

Fratinni skal også mødes med justitsminister Lene Espersen, der i sidste uge antydede, at Kam kunne står over for nye anklager, der relaterer sig til et tyveri fra 1943 af et befolkningsregister, som senere belv brugt til at opsamle og deportere 500 danske jøder til KZ-lejre.

[email protected]

Kilde: