EU: Alle ingredienser bør fremgå af menukortet

Hvis det står til EU-Kommissionen skal man kunne finde enhver smørklat i saucen og nød i salaten på menukortet

Slettet Bruger,

30/05/2009

Hvis det står til EU-Kommissionen skal man kunne finde enhver smørklat i saucen og nød i salaten på menukortet. Det vil gøre det nemmere at undgå fedme og allergener, mener EU-Kommissionen. De danske restauratører er dog bange for, at det blot vil medføre en forfærdelig mængde papirarbejde og bureaukrati. Det skriver epn.dk.

"Det vil være en bombe under rigtig meget herhjemme. fordi forslaget ikke skelner mellem færdigpakkede og friske fødevarer. Det betyder jo, at cafeer og restauranter skal have menukort på størrelse med en telefonbog, plus at de bliver tvunget til at lave nøjagtigt de samme retter helt ned til mindste ært dag ud og dag ind," siger fødevare- og forbrugerpolitisk chef i Dansk Erhverv, Lone Rasmussen, ifølge epn.dk.

Lone Rasmussen fremhæver endvidere, at mange råvarer skifter ernæringsindhold alt efter årstiden, hvilket blot gør det endnu mere umuligt at lave de påtvungne lister over ingredienser og ernæringsindhold.

Forbrugerrådet mener også, at EU-Kommissionens forslag er en anelse for omfangsrigt.

"Vi støtter princippet i, at man skal oplyse bedre om ingredienserne, ikke mindst af hensyn til allergikere. Men det er klart, at der skal være en fornuftig grænse. Hos en bager, hvor man følger faste opskrifter, bør det kunne lade sig gøre, men på en restaurant, er det problematisk," siger fødevarepolitisk medarbejder Camilla Udsen ifølge epn.dk.

[email protected]

Kilde: