EU-parlamentarikere skal hindres i snyd

Hver måned modtager hvert medlem af EU-parlamentet en sum penge, der skal gå til kontorhold og aflønning af assistenter

Slettet Bruger,

07/03/2008

Hver måned modtager hvert medlem af EU-parlamentet en sum penge, der skal gå til kontorhold og aflønning af assistenter. De såkaldte "blyantspenge".

Efter at en hemmelig rapport har afsløret omfattende snyd med pengene, har lederne af de politiske grupper i Europaparlamentet i går aftalt, at de sammen med EU-kommissionen og ministerrådet, skal starte forhandlinger om et nyt aflønningssystem for assistenter, skriver politiken.dk.

Planen er, at de i fremtiden skal være parlamentets administration og ikke de enkelte parlamentarikere, der skal have ansvaret for lønudbetalingerne. Årsagen til at kommissionen og ministerrådet bliver inddraget er, at det alene er kommissionen, der har beføjelserne til at fremsætte lovforslag om en ændring af systemet, og det er medlemmerne af ministerrådet, der sammen med parlamentet har magten til at gennemføre forslaget.

Danske medlemmer af Europaparlamentet har gennem længere tid presset på for at få ændret systemet. Således har Jens-Peter Bonde fra JuniBevægelsen efter eget udsagn 10 gange stillet krav om ændringer.

I går fik den danske socialdemokrat Dan Jørgensen endelig støtte fra den socialdemokratiske gruppe, som er den næststørste i parlamentet, til et krav om, at hvis ikke systemet bliver lavet om inden årets udgang, vil de ikke godkende parlamentets regnskab for 2006.

"Det må simpelthen ikke kunne lade sig gøre at snyde med midler, når man er medlem af parlamentet. Tillid er godt, men kontrol er bedre, og det er det, vi vil indføre," siger han til politiken.dk

[email protected]

Kilde: