EU-kommissær vil forbyde terrorord

Slettet Bruger,

14/09/2007

I fremtiden skal det være ulovligt at bruge Google til at finde oplysninger om bomber, folkemord og terror. Det mener EU's kommissær for sikkerhedsspørgsmål, italieneren Franco Frattini, som vil forhindre folk i at søge efter de "farlige ord".

"Jeg vil have undersøgt hvordan vi teknisk kan forhindre mennesker i bruge eller søge efter farlige ord som bombe, dræb, folkemord eller terrorisme på internettet," siger Frattini ifølge nyhedsbureauet Reuters.

"Har intet med ytringsfrihed at gøre"
EU-kommissæren mener ikke, at der er tale om et indgreb i ytringsfriheden, og at der er tale om et lille offer i sikkerhedens navn.

"Men for at være helt ærlig, så mener jeg ikke, at det at instruere andre i hvordan man laver en bombe har noget med ytringsfrihed at gøre. Efter min mening så er den vigtigste ret retten til liv, og det er den vi kæmper for," siger Frattini.

Han foreslår, at forbuddet laves på en måde, så det ikke rammer nyhedssider, debatfora, hvor almindelige mennesker taler om terrorisme, eller hjemmesider med historiske oplysninger.

[email protected]

Kilde: