EL-medlemmer forsøger at vælte Asmaa

Slettet Bruger,

23/09/2007

Enhedslisten, der i sin blev oprettet for at skabe samling på den yderste venstrefløj, er nu selv kommet i intern strid. Årsagen er den kontroversielle folketingskandidat, Asmaa Abdol-Hamid, der har sendt partiet ud i frit fald i meningsmålingerne.

Et af medlemmerne, Katayoun Yasdanyar, har nu taget det utraditionelle skridt at starte en underskriftskampagne for at få Asmaa fjernet som folketingskandidat.

"Jeg forstår ikke, hvorfor vi har valgt hende, for hun er meget troende og en meget praktiserende muslim. Hendes mål er at blande stat og religion sammen, derfor ønsker jeg at samle underskrifter ind til et nyt årsmøde," siger Katayoun Yasdanyar til Berlingske Tidende.

"Må ikke gå i ged"
Katayoun Yasdanyar er med i "Antireligiøst Netværk", som er blevet dannet i frustration mod Asmaa Abdol-Hamid. Nogle af Asmaas kritikere håber dog, at den stormomsuste folketingskandidat trækker sig frivilligt. Keld Albrechtsen, der er en af hendes mest markante kritikere, siger om underskriftsindsamlingen:

"Når man laver sådan noget, skal man være helt sikker på, at det lykkes. Den slags må ikke gå i ged. Det spor er jeg ikke glad for."

I dagens udgave af Politiken påtager Asmaa sig del af skylden for Enhedslistens nedtur og lufter muligheden for, at hun vil trække sig.

[email protected]

Kilde: