Dyrerettighedsforkæmpere vil have skattelettelser til vegetarer

Slettet Bruger,

02/06/2007

Hvad skal du have at spise i aften? Hvis svaret er selleribøffer og råkostsalat, har du gjort dig fortjent til en skattelettelse. Det mener den amerikanske organisation People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), ifølge avisen The Hill. PETA er modstandere af enhver form for "dyreslaveri", hvad enten det er som slagtekvæg eller som kæledyr.

I et brev til Senatet og Repræsentanternes Hus skriver PETA's præsident, Ingrid Newkirk, at "vegetarer er ansvarlige for langt færre drivhusgasser og andre former for ødelæggelse af miljøet end kødædere." Hun foreslår derfor, at vegetarer får skattelettelser, "ligesom folk, der køber miljørigtige biler får skattelettelser."

Umiddelbart skulle man tro, at staten ville få svært ved at kontrollere, om man nu også er vegetar, men det har PETA tænkt på.

"Jeg forestiller mig, at man kunne lave et system, hvor skatteydere kunne fremvise kvitteringer for det mad, de har købt og/eller underskrive en erklæring, der siger, at de er vegetarer. Hvis regeringen virkelig er interesseret i at belønne folk, der reducerer deres CO2-udledninger, kan den lave et system til at undersøge, om folk er vegetarer," siger PETA's talsmand Matt Prescott.

Endnu er der ingen politikere, der har udtrykt interesse i at støtte PETA's grønne skattelettelser.

mkr

Kilde: