Drenge går efter højere løn

Slettet Bruger,

25/07/2007

Det skyldes ikke nødvendigvis kønsdiskrimination, når mænd tjener mere end kvinder. Drenge går nemlig tidligt efter de brancher, hvor der er udsigt til masser af penge i lønningsposen.

"Ude på gymnasierne bliver vi spurgt om, hvilken uddannelse man tjener rigtigt mange penge på. Drengene vil vide, hvordan de kommer til at tjene kassen, mens pigerne spørger på lidt andre måder. Men det er absolut et emne, som optager dem," siger Torben Theilgaard, leder af Studievalg København, til Jyllands-Posten.

Når særligt drengene fokuserer på lønnens størrelse, giver det en skævhed i uddannelsessystemet, når drengene fravælger de lange uddannelser.

Med høj løn følger stort ansvar
"Drengene foretager tidligere end pigerne et karrierevalg. Derfor tynder det lidt ud blandt drengene i gymnasiet og på de videregående uddannelser, fordi de vælger uddannelser, hvor de kan tjene penge tidligere, end hvis man studerer sig til et job," siger Torben Theilgaard.

Men studievalg truffet i ungdommen kan sagtens ændre sig med tiden, siger studiechef ved Københavns Universitet, Jakob Lange.

"Der sker såmænd ofte det for studerende, der tidligt har været fokuseret på at opnå et bestemt job med høj løn og prestige, at de skifter mening undervejs i studieforløbet. De indser måske, at lønningsniveauet modsvares af et højt arbejdspres eller et stort ansvar, og så sætter de sig senere et mere eller mindre ambitiøst, men mere realistisk mål."

[email protected]

Kilde: