Drabsdømt kræver erstatning for dårlig barndom

Slettet Bruger,

24/09/2007

Mere end 40 vidner er indkaldt i et noget utraditionel norsk retssag. Tingretten i Nordmøre skal tage stilling til et erstatningskrav fra en morddømt kvinde, der mener, at kommunalt svigt på socialområdet i hendes barndom er skyld i, at hendes liv er gået galt, skriver den norske avis Tidens Krav.

"Skal kommunen være erstatningspligtig, må det dreje sig om grov tjenesteforsømmelse fra de ansattes side. Det vil sige, at de havde kendskab til forhold, som tilsagde, at de greb ind, uden at de gjorde det. Vi hævder, at Smøla Kommune ikke har kendt til sådanne forhold, og at de forhold, de kendte til, ikke var af en sådan karakter, at kommunen skulle have grebet ind og foretaget en omsorgovertagelse. Det havde de, efter vores opfattelse, ikke grundlag for," siger kommunens advokat Tore Skåltveit.

Blandt vidnerne i sagen er tidligere naboer samt politikere og ansatte i kommunen. Sagsøger har tidligere gjort sig bemærket med udtalelsen om "at det var dumt", at hun blev kendt skyldig på sin fødselsdag.

Den let psykisk udviklingshæmmede kvinde blev i 2002 dømt for mordet på sin 6-årige nabo.

[email protected]

Kilde: