Doper sig for at gå på arbejde

Slettet Bruger,

02/09/2007

Danskere, der bruger farlige stoffer for at kunne præstere mere på arbejdspladsen, er et problem i vækst, fremgår det af Ekstra Bladet i dag. Blandt andet er salget af betablokkere ifølge Lægemiddelstyrelsen steget med 29 procent de seneste fem år.

"Betablokkere er hjertemedicin, der bliver brugt af musikere i symfoniorkestre, skytter eller golfspillere, som har brug for en rolig hånd. Den, der skal præstere, ryster mindre på hånden, hvilket kan være forskellen mellem succes og fiasko," udtaler idrætsforsker Ask Vest Christiansen, Århus Universitet.

På grund af tabuet, der præger det jobmæssige stofmisbrug, er det vanskeligt at opgøre præcist, hvor stort problemet er. Men at det er der, bekræfter Anne- Grete Nyeng, der er konsulent i det ambulante misbrugscenter Cenaps i København. Hun peger også på, at flere bruger langt farligere stoffer end betablokkere.

"Vi får flere og flere, som tager stoffer på jobbet. Det er ressourcestærke folk, som kommer fra andre miljøer, end vi har været vant til. De tager typisk kokain, som gør dem i stand til at være fremme i skoene på deres arbejde. Problemet er, at de til sidst ikke kan præstere noget uden at tage stoffer," siger Anne-Grete Nyeng.

Flere arbejdspladser har nu taget konsekvensen og har indført alkohol- og narkotest af deres ansatte.

[email protected]

Kilde: