Dialogfortaler: Ingen dialog med kritikere

Slettet Bruger,

19/11/2007

Kan man få for meget dialog? Svaret er øjensynligt ja. Lederen af Islamisk-Kristent Studiecenter, Lissi Rasmussen, afviser i hvert fald at deltage i et dialog-møde, hvor netop dette spørgsmål bliver drøftet. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Islamkritisk Netværk, der består af teologer og præster, har den 24. november arrangeret et debatmøde om, hvordan og hvor langt den kristne kirke kan gå i dialogen med islam. Lissi Rasmussen fra Islamisk-Kristent Studiecenter var inviteret til at holde et oplæg på debatmødet, der har overskriften "Grænser for dialog?" Men det var en dialog, som dialog-lederen ikke ønskede at føre.

"Lissi Rasmussen fremhæver altid vigtigheden af dialog mellem muslimer og kristne og har blandt andet kritiseret islam-kritikere for ikke at ville tale med dem, de kritiserer. Nu afviser hun så selv en dialog med dem, hun er uenig med. Det giver ikke mening," siger teolog og medstifter af Islamkritisk Netværk, Katrine Winkel Holm, til Kristeligt Dagblad.

Offentlig financieret monolog
Netop Katrine Winkel Holm og Lissi Rasmussen har ofte krydset klinger på avisernes debatsider. Og hos Islamkritisk Netværk har man da også fået at vide, at en kronik af Katrine Winkel Holm er den afgørende forklaring på Lissi Rasmussens afslag.

"Hun hævder, at kronikken er fuld af fejl. Så siger jeg bare: 'Mød op og forklar, hvor vi tager fejl.' Men det ønsker hun ikke. For offentlige midler står hun igen og igen frem som en fortaler for dialog. Men hun vil åbenbart kun diskutere med dem, hun er enig med. Det er bare ikke dialog. Det er monolog," siger Katrine Winkel Holm.

På trods af kritikken står Lissi Rasmussen fast på sin afvisning.

"Jeg vil ikke bruge min tid på polemik med Katrine Winkel Holm og Islamkritisk Netværk," lyder svaret til Kristeligt Dagblad fra Lissi Rasmussen, der ikke har yderligere kommentarer.

[email protected]

Kilde: