"Der skal indopereres en chip i kvindekroppen, så hun ikke kan blive gravid"

Slettet Bruger,

07/10/2007

Det må være op til staten at bestemme, hvem der kan få lov at få børn. Det mener samfundsdebattør og forfatter til flere bøger om ligestilling, Lone Nørgaard. I en kronik i Jyllands-Posten slår hun i dag til lyd for, at de, som samfundet vurderer som uværdige til at få børn, får indopereret en chip, der gør det umuligt at blive gravid.

Lone Nørgaard er bekymret over "det støt stigende antal børn og unge, der døjer med alskens lidelser, fordi de har været så uheldige at blive født af ansvarsløse, umodne og ubegavede forældre, som aldrig skulle have haft børn."

Chip skal forhindre graviditet
Heldigvis ligger løsningen lige for:

"Derfor lyder mit forslag på (som skulle være lægeteknologisk realiserbart) , at der indopereres en chip i kvindekroppen, så kvinden ikke kan blive gravid," som hun skriver i Jyllands-Posten.

Og hvem er det så, der ifølge Lone Nørgaards opfattelse er uværdige til at få børn? Først og fremmest er det dem, som i flere år har været afhængige af offentlig understøttelse. Hvis disse mennesker ikke kan forsørge dem selv, kan de heller ikke forsørge et barn, lyder ræsonnementet.

På dette punkt kunne det lyde som om Lone Nørgaard er blevet inspireret af det kontroversielle teaterstykke "Hvordan vi slipper af med de andre", der netop har haft premiere. Her henrettes de arbejdsløse med nakkeskud, så de ikke ligger fællesskabet til last.

Taberbørn er for dyre
Men Lone Nørgaard vil ikke kun begrænse barnløsheds-chippen til de arbejdsløse. Også de, der har for travlt med at pleje karrieren, så børnene "må gå for lud, ensomhed og materielle goder", kan vurderes som uværdige som forældre.

Som så mange før hende er Lone Nørgaard udelukkende motiveret af de bedste intentioner på vores andres vegne.

"Det er ikke bare samfundsøkonomisk meget dyrt med alle disse taberbørn. At sætte dem i verden er at påføre dem et elendigt liv," som hun skriver.

[email protected]

Kilde: