"Den republikanske grundlovsbevægelse" stiftes i morgen

I morgen afholdes første generalforsamling i "Den republikanske grundlovsbevægelse"

Slettet Bruger,

20/06/2009

I morgen afholdes første generalforsamling i "Den republikanske grundlovsbevægelse". En forening, der er blevet til på initiativ af den radikale næstformand Zenia Stampe, der også var særdeles aktiv i kampen for at få vælgerne til at stemme blankt ved afstemningen om tronfølgeloven forrige søndag. Det skriver jp.dk.

"Det er jo helt tydeligt, at der er et stort ønske i befolkningen om at debattere kongehus og grundlov. Og når partierne ikke ønske at tage den op, så gør vi det selv," siger Zenia Stampe til jp.dk.

På trods af danske republikaneres spirende optimisme i disse dage, er der dog fortsat ikke meget, der tyder på, at befolkningen vil af med kongehuset. En meningsmåling offentliggjort af Ritzau i søndags, viste at 77,8 procents foretrak et monarki frem for en republik.

Til gengæld ser den nye forenings ønske om en generel grundlovsrevision ud til at have bedre fat i danskerne. 56 procent af de adspurgte i en Catinét-undersøgelse foretaget for Ritzau for nylig har således svaret ja til, at de ønsker at Grundloven skal revideres i de kommende år. Og Zenia Stampe er da også fortrøstningsfuld på sin nye forenings vegne.

"Vinden blæser helt sikkert i vores retning. På bare ti dage har 2239 medlemmer tilsluttet sig Den Republikanske Grundlovsbevægelses facebook-gruppe og debatten foregår stadigvæk på fuld styrke over middagsbordene og i landets kantine," siger hun til jp.dk.

[email protected]


Kilde: