"Den Røde Skole" truet af 3F-blokade

På torsdag skal medlemmer i "Den Røde Skole" efter planen holde sit andet møde

Slettet Bruger,

03/02/2008

På torsdag skal medlemmer i "Den Røde Skole" efter planen holde sit andet møde. Og det skal ske på Café Crunch på Amager. Men 3F truer nu caféen og "Den Røde Skole" med blokade, Café Crunch har nemlig ikke overenskomst med fagforeningen. Det skriver Ekstra Bladet.

"Det er for dårligt, at Ritt Bjerregaard og Socialdemokraterne i København (SIK) kan leje sig ind på en café, der ikke har overenskomst for sine ansatte," siger Jan Mathiesen, der er næstformand i restaurationsgruppen i København under 3F, til Ekstra Bladet.

Avisen har uden held forsøgt at få en kommentar fra Overborgmester Ritt Bjerregaard. Til gengæld er det lykkedes dem at få fat på en anden af bagmændene, SIK's formand Jan Salling Kristensen.

"Åh, nej. Jeg gik ud fra, at cafeen havde overenskomst. Derfor spurgte jeg ikke, da jeg lejede lokalet," lyder hans indledende kommentar til Ekstra Bladet.

Måske nye lokaler
Da debatinitiativet blev taget for et par uger siden, havde man en forventning om at der ville dukke cirka 50 mennesker op til møderne. Men den store interesse med over 300 tilmeldinger førte til, at man måtte finde større lokaler. Nu skal man så tage stilling til, om skal finde nogle andre.

"Det kommer helt bag på mig. Jeg vil i morgen tidlig kontakte 3F og Cafe Krunch," siger Jan Salling Kristensen.

Louise Høst har også været med til at stifte "Den Røde Skole". Hun begynder om kort tid i sit nye job som pressechef i LO, hvor informationsafdelingen har en fast regel om at sikre sig, at steder lejet til arrangementer er dækket af overenskomst.

"Jeg starter først 10. marts i LO, og jeg skal nok huske reglen. Det var brandærgerligt, at vi ikke tjekkede Cafe Krunch på forhånd," siger Louise Høst til Ekstra Bladet.

[email protected]

Kilde: