Demonstration mod den kinesiske undertrykkelse i Tibet

Det Tibetanske Samfund i Danmark og Støttekomiteen for Tibet arrangerer mandag kl

Slettet Bruger,

16/03/2008

Det Tibetanske Samfund i Danmark og Støttekomiteen for Tibet arrangerer mandag kl. 16.30 en demonstration foran den kinesiske ambassade i Hellerup for at protestere imod Kinas brutale nedkæmpelse af tibetanske demonstranter i Lhasa, Labrang og andre steder i Tibet.

Arrangørene opfordrer samtidig den danske regering og politikerne til over for den kinesiske regering at fordømme drabene på tibetanske demonstranter i utvetydige vendinger, og gentager sin opfordring til, at de danske politikere ikke tager til OL.

Demonstrationen starter ved Hellerup Station mandag kl. 16.00 og marcher derfra til den kinesiske ambassade, Øregårds Allé 25, Hellerup, hvor der kl. 16.30 vil blive tændt lys for de tibetanere, der er døde under demonstrationerne i Tibet.

"Demonstrationerne i Tibet må ses som resultatet af opsparet frustration efter årtiers brutal kinesisk undertrykkelse og det kinesiske styres hån mod Dalai
Lamas forsøg på at opnå forhandlinger med Kina. Kina står således nu med konsekvenserne af sin egen politik i Tibet og har derfor det fulde ansvar for
den tibetanske vold og for den utrolige brutalitet, der tillader politiet nedkæmpe demonstranter med skydevåben og kampvogne," siger arrangørene.

"Gennem kampagner, som i kinesisk terminologi hedder 'Slå hårdt ned', 'patriotisk genopdragelse' og 'åndelig civilisation' har den kinesiske besættelsesmagt siden 1996 forsøgt at bekæmpe den tibetanske opbakning bag Dalai Lama, religionsfriheden er blevet væsentligt begrænset, modstand mod Kina er blevet mødt med lange fængselsstraffe og tortur, tibetansk identitet påvirkes kraftigt i kinesisk retning gennem medierne og uddannelsessystemet, massive investeringer i infrastruktur og administration har medført en øget kinesisk indvandring og en marginalisering af den tibetanske landbefolkning og senest har Kina indledt et stort program, der tvangsforflytter nomader og bønder. Dalai Lama har på sin side fremlagt mere og mere vidtgående kompromisforslag, som Kina har afvist ét efter ét, hvilket har forstærket den tibetanske frustration," sikriver arrangørene i en pressemeddelelse.

[email protected]

Kilde: