Demokratikanon klar onsdag

Regeringens demokratikanon er klar til offentliggørelse onsdag i denne uge, skriver Ritzaus Bureau

Slettet Bruger,

10/03/2008

Regeringens demokratikanon er klar til offentliggørelse onsdag i denne uge, skriver Ritzaus Bureau. Kanonen, der skal indeholde "vigtige danske og internationale begivenheder, filosofiske strømninger og politiske tekster, som særligt har påvirket udviklingen af frihedsrettighederne og folkestyret i Danmark", er udarbejdet af et udvalg bestående af bl.a. professor Peter Kurrild-Klitgaard og historiker David Gress, begge markante borgerlige meningsdannere.

Et af de spørgsmål, som kanonudvalget har skullet afklare er, om Jyllands-Postens Muhammed-tegninger har været så væsentlige for udviklingen af frihedsrettigheder og folkestyre i Danmark, at de skal kanoniseres.

Det er regeringen, der har udpeget medlemmerne af kanonudvalget. Allerede efter fem møder i udvalget opstod der dog heftig intern diskussion om Muhammedtegningernes eventuelle tilstedeværelse i kanonen. Juristen Henning Koch trak sig fra udvalgsarbejdet, fordi Muhammed-tegningerne var blandt kandidaterne til kanonlisten.

Om Muhammedtegningerne bliver en del af den endelige demokratikanon, har udvalgsformanden, historieprofessor Knud V.J. Jespersen, endnu ikke villet sige noget om, skriver Ritzau.

[email protected]

Kilde: