Dejlig andelslejlighed sælges!

Af Lotte NoerDa jeg pønser på at flytte i noget større, sælger jeg min nuværende andelslejlighed

Slettet Bruger,

12/02/2008

Af Lotte Noer

Da jeg pønser på at flytte i noget større, sælger jeg min nuværende andelslejlighed. Andelen er centralt beliggende i det attraktive Kbh. NV-kvarter tæt på indkøbsmuligheder, grønne områder og det kommende nye "kulturhus". Du må nok tåle ballade i gaden og umotiveret vold og hærværk, til gengæld få du lov at høre højlydte koncerter (gratis) hjemme i din egen stue og et billigt, økologisk og vegetarisk folkekøkken i nærområdet.

Var det noget?

Nok næppe. Rasmus Jarlov og Jakob Næsagers underskriftsindsamling viser allerede nu, at mere end 80 pct. af kvarterets eksisterende beboere er imod en løsning, hvor Frederikssundsvejens Skole gøres til et nyt ungdomshus. Yderligere viser opinionsundersøgelser, at Københavns beboere generelt i mindre og mindre omfang kan tilslutte sig rådhusets venstreorienterede politikeres opfattelse af, at gruppen af voldelige unge skal belønnes for at have smadret byen for 60-100 mio. kr. med et nyt hus.

Siden Ritts knæfald for de voldelige autonome er aben blevet skubbet rundt mellem forskellige kvarterer i byen. Flere mulige placeringer er blevet afvist enten på grund af beboerprotester, eller fordi de unge ikke brød sig om placeringen.

Det er ikke til diskussion, at de unge står ret alene med deres forestillinger om, at de er med til at berige kulturlivet i den bydel, hvor de kommer til at holde til. Kvarterets almindelige borgere ønsker ikke at lide under umotiveret vold, hærværk og utryghed og vil snart få nok af larmen fra en gruppe af unge, der gør en dyd ud af ikke at leve, som deres naboer gør.

Ejendomsmarkedet vil afspejle de autonomes ankomst og føre til faldende priser. Markedets usynlig hånd viser med al tydelighed det, som almindelige borgere godt ved. Af denne grund varsler forskellige entreprenører og udviklere allerede nu sagsanlæg med krav om kompensation for det tab, de vil lide som følge af dette.

Arrogancen over for de borgere, der betaler for gildet, er enorm og hele manøvren med at flytte huset rundt mellem forskellige bydele indtil der findes et sted, hvor beboerne er så svage, at de ikke magter at gøre tilstrækkelig højlydt modstand, er uklædelig.

Måske det var på tide, at politikerne i stedet begyndte at lytte til de helt tydelige signaler, der kommer fra såvel befolkningen som markedet. Der er brug for politikere, som tør sige voldelige ballademagere midt imod, og kræve sædvanlig god opførsel frem for at tilgodese en minimal gruppe på det store flertals bekostning, bare fordi ens politiker-liv derved bliver mere behageligt.

Mon det vil lykkes mig at sælge andelen? Jeg kunne jo overveje at udbyde den til en af de autonome brugere ... Øhhh, nej nok ikke, de forstår vist ikke, hvad jeg mener med, at den ikke stilles gratis til deres disposition.

Lotte Noer er jurist og arbejder som advokatfuldmægtig

Kilde: