De borgerlige i Frankrig på vej mod ny storsejr

Slettet Bruger,

17/06/2007

Alt tyder på endnu en borgerlig storsejr her i anden runde af Frankrigs parlamentsvalg. Den borgerlige kandidat Nicolas Sarkozy vandt det franske præsidentvalg på at love skattelettelser, et mere fleksibelt arbejdsmarked, mere konkurrence og en hårdere kurs mod kriminelle. Sejren bliver nu konsolideret, idet det ser ud til at de borgerlige vil sætte sig på to tredjedele af sæderne i Nationalforsamlingen. I første runde lykkedes det Sarkozys konservative, markedsvenlige parti at løbe med 109 af de 577 pladser i parlamentet. Nu spår de seneste meningsmålinger, at den borgerlige blok vil vinde mellem 401 og 436 af de 577 sæder i landets Nationalforsamling.

Udover to-tre sæder til centerpartiet Demokratisk Bevægelse, som ikke vil støtte socialisterne, forventes resten at gå til Ségolene Royals Socialistparti og dets allierede Kommunisterne og De Grønne. I Socialistpartiet hersker splittelsen og forvirringen. Royals nærmeste allierede er i fare for ikke at blive valgt ind, hvilket vil sætte den kvindelige frontfigur og taber ved præsidentvalget i en svag position i partiet. Til næste år forlader hendes samlever formandsposten i partiet og der skulle Royal gerne være stærk til at vinde den interne magtkamp som tronfølger. Samtidig kan hun ikke blive enig med hverken sin mand eller resten af partiet om hvem partiet skal alliere sig med. Hendes ivrige bejlen til centerpartiet den seneste uge vakte ikke just popularitet.

" Jeg har fået nok af det politiske liv og især af, at mit parti afhænger af et pars liv." Sådan beskriver en af de nye socialistiske profiler, Manuel Valls, partifnidderet ifølge Berlingske Tidende.

Socialistpartiet har nu valgt at køre en smædekampagne mod de borgerlige ved at beskylde dem for at ville finansiere deres lovede skattelettelser med en forhøjelse af momsen.


hsh

Kilde: