Danskernes tillid til politiet er faldende

Tilliden til politiet blandt danskerne har oplevet et betydeligt fald siden år 2006, viser en rapport, som Justitsministeriet i dag har offentliggj...

Slettet Bruger,

06/05/2009

Tilliden til politiet blandt danskerne har oplevet et betydeligt fald siden år 2006, viser en rapport, som Justitsministeriet i dag har offentliggjort. I 2006 sagde 81 procent af danskerne således, at de havde tillid til politiet, men det er tal er nu reduceret til 72 procent.

Faldet kommer efter politireformen og afsløringer i pressen af politiets svigt, når borgere ringer efter hjælp.

"Det er meget urovækkende, at tilliden er ved at forsvinde, for det er meget vanskeligt at genopbygge den," siger en af rapportens forfattere, kriminolog Flemming Balvig til Politiken: "Siden politireformen blev gennemført, er det gået tilbage med borgernes oplevelse af politiet på stort set alle områder."

Justitsminister Brian Mikkelsen lover imidlertid bedring.

"Med alle de negative historier om politiet - og alle de reelle problemer - er det meget forståeligt. Vi kan ikke skjule, at der har været nogle problemer med indførslen af politireformen, og at befolkningens tillid er blevet svækket," siger han til Politiken og fortsætter: "Det bliver nemmere at få fat i politiet, vi flytter flere politifolk ud på gaden, og vi ansætter nye folk. Uge for uge bliver politiet mere effektivt. Det betyder, at tilliden til politiet vil stige, samtidig med at folk vil føle sig mere trygge."

[email protected]

Kilde: