Danskerne vil af med tvangs-DR

Slettet Bruger,

19/07/2007

Danskerne er trætte af at betale 2.150 kroner i licens om året for at se genudsendelser og Aftenshow på DR. 45 pct. vil have den statsejede tv-station omdannet til en frivillig betalingskanal, og hele 58 pct. mener ikke, at licensen er rimelig i forhold til kvaliteten, viser en meningsmåling foretaget af Zapera.com for metroXpress. Desuden vil 75 pct. af de adspurgte ikke betale mere i licens, hvis det kunne forhindre nedskæringer i DR.

Hos DR kan man ikke forstå, hvad danskerne er så utilfredse over.

"Det kommer helt bag på mig, for vores målinger viser, at over 90 procent af befolkningen benytter sig af et eller flere DR-medietilbud hver uge," siger Merethe Eck­hardt, underdirektør i DR Medier, og fortsætter:

"Vores opgave er at servere en palet af tilbud, der når ud til den enkelte dansker, så jeg er nysgerrig efter at vide, hvor det er, vi ikke opfylder danskernes forventninger."

Helt naturligt
Tidligere formand for foreningen Kritiske Licensbetalere, Morten Messerschmidt (DF), finder det naturligt, at folk brokker sig over den tvungne licens.

"Det er en public service-stations lod at ligge under for kritik. Folk vil altid være sure, når man tvinger dem til at betale noget, de ikke kan vælge fra."

[email protected]

Kilde: