Danskerne skal tvangsmotioneres

Rulletrapper, der sparer danskerne for kræfter, når de skal transportere sig fra en etage til en anden, skal forbydes i offentlige bygninger, mener...

Slettet Bruger,

04/01/2008

Rulletrapper, der sparer danskerne for kræfter, når de skal transportere sig fra en etage til en anden, skal forbydes i offentlige bygninger, mener statslige ernærinseksperter. Og elevatorer skal gemmes væk.

Ifølge Nyhedsavisen bakker både Ernæringsrådet og Det Nationale Råd for Folkesundhed, der begge er statslige rådgivere, op om øget lovgivning for at få danskerne til at bevæge sig mere.

"Der skal indgreb til for at forbedre danskernes sundhed. Man kunne regulere, så der ikke var rulletrapper i de to nederste etager i offentlige bygninger som biblioteker og togstationer," siger professor Torben Jørgensen fra Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed i Region Hovedstaden til Nyhedsavisen.

Og han trumfes af Det Nationale Råd for Folkesundhed, der vil gå skridtet videre.

"Man bør straks lave en lov, så myndighederne bliver tvunget til at se på, hvordan folk i bygningen kan røre sig. Og en almindelig trappe vil være et af trinene. Elevatoren kan man gemme bort til gangbesværede," siger formanden for Det Nationale Råd for Folkesundhed, Bente Klarlund Pedersen.

Men motionstvangen vinder ikke gehør hos formanden for Folketingets sundhedsudvalg,
Preben Rudiengaard (V).

"De er jo totalt fanatiske. Jeg vil ikke være med til at lave Danmark til et forbudsland," siger han til Nyhedsavisen.

Kilde: