Danskerne har EU-rekord i sort arbejde

Slettet Bruger,

25/10/2007

"En kvittering? Det skulle da lige være til skattefar." Sådan sagde Karl Steggers jyske autoophugger i en gammel Olsenbande-film. Og sådan er der mange danskere der har det den dag i dag. Faktisk så mange, at Danmark får Europa-rekorden i sort arbejde i en ny undersøgelse fra EU's analyse institut, Eurobarometer. Det skriver 24timer.

Årsagen er den høje danske skat, vurderer arbejdsmarkedsforsker Anders Holm fra Københavns Universitet.

"Et højt skattetryk gør det fristende at ty til sort arbejde, og Danmark har europarekord i høj skat, så det er helt naturligt," siger han til 24timer.

Ikke bange for skattefar
18 pct. af de adspurgte danskere var villige til at fortælle, at de inden for de seneste 12 måneder har taget sig betalt for en ydelse uden at fortælle det til skattefar.

Danskerne er heller ikke nervøse for at blive snuppet, når de undviger skattetrykket. Hele 81 pct. af de adspurgte mente, at der kun er meget lille risiko for at blive afsløret af skattefar. Det skyldes ifølge Anders Holm den liberale skattekontrol, hvor man sjældent tjekker privatpersoner.

"Der har også været en del medieomtale af, at myndighederne ikke har ressourcer til at holde øje med, om der betales skat af privat rengøring og garagebyggeri. Derfor føler mange sig sikre," siger han til 24timer.

[email protected]

Kilde: