Danskerne flygter fra de gamle fagforeninger

Slettet Bruger,

12/08/2007

Danskerne er trætte af de traditionelle fagforeninger. I årets første seks måneder har 9501 medlemmer forladt landets næststørste fagforbund HK. Til gengæld har næsten 10.000 i den samme periode meldt sig ind i en af de alternative fagforeninger, Kristelig Fagbevægelse eller Det Faglige Hus. Hvis den udvikling fortsætter, vil 25.000 lønmodtagere have forladt de etablerede fagforeninger ved årets udgang, vurderer de alternative fagforeninger.

"Vi regner med 13.000-14.000 nye medlemmer i år. Vi har rundet de 50.000, som var målet, da vi startede. Ambitionen er at blive den største fagforening i Danmark i løbet af 10 år. Vi har netop det produkt, som lønmodtagerne gerne vil have," siger Søren Fibiger Olesen, formand i Kristelig Fagbevægelse, til Ritzau.

I 2006 vandt Kristelig Fagbevægelse en sag ved den Europæiske Menneskeretsdomstol. Domstolen afgjorde, at de såkaldte eksklusivaftaler - hvor arbejdsgivere tvang lønmodtagere til at være medlem af fagforeningen 3F - var et brud på menneskerettighederne.

Til forskel fra de traditionelle fagforeninger er Kristelig Fagbevægelse og Det Faglige Hus apolitiske, og bruger derfor ikke penge på partistøtte.

[email protected]

Kilde: