Danskerne er blevet trætte af al klimasnakken

Danskernes bekymring for den globale opvarmning er i det seneste halvandet år svundet ind med samme hast som isbjergene på Nordpolen, skriver Ugebr...

Slettet Bruger,

14/04/2008

Danskernes bekymring for den globale opvarmning er i det seneste halvandet år svundet ind med samme hast som isbjergene på Nordpolen, skriver Ugebrevet A4. Hvor der i 2006 var 14 procent af danskerne, der nævnte kampen mod klimaforandringerne som det vigtigste emne, politikerne skulle tage sig af, er det i dag blot seks procent, der rangerer klimadagsordenen som deres topprioritet. Det fremgår af en meningsmåling, som Ugebrevet A4 har fået foretaget blandt 1.090 repræsentativt udvalgte danskere.

Lektor i statskundskab Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet finder den faldende opbakning til klimakampen bemærkelsesværdig. Han har svært ved at finde en klar forklaring på udviklingen.

"Men skal jeg endelig pege på noget, må det være en generel træthed over for emnet," siger han til Ugebrevet A4.

Klima- og energiminister Connie Hedegaard mener til gengæld, at den faldende opbakning skal ses i lyset af den indsats, som blandt andet hun har gjort i kampen mod klimaforandringerne.

"Man er tryg ved, at der bliver gjort noget ved problemet. Derfor er det andre emner, der er øverst på vælgernes dagsorden," siger hun og fortsætter:

"I alle afkroge af det danske samfund er der fokus på emnet. Jeg kunne ikke bestille andet fra morgen til aften end at holde foredrag og debatmøder om klimaforandringerne, hvis jeg skulle dække efterspørgslen. Sådan var det ikke for bare to år siden."

Til sammenligningen mener 18 procent af danskerne, at det vigtigste politiske indsatsområde er at få sat skatten på arbejde ned.

[email protected]

Kilde: