Danske krigsskibe i kamp mod pirater

Slettet Bruger,

25/11/2007

Fra næste år kan danske krigsskibe blive sat ind for at bekæmpe pirater i internationale farvande, særligt uden for Afrika. Det fremgår af det nye regeringsgrundlag, hvori det hedder, at "regeringen vil styrke den internationale indsats mod pirateri". Og over for Ritzau bekræfter forsvarsminister Søren Gad, at han vil bede Folketinget om støtte til missioner i begyndelsen af 2008.

"Alle lande i verden har en interesse i at komme pirateri til livs, men Danmark har ikke blot en interesse, men også et ansvar, da vi på grund af vores mange rederier står for 10 procent af al gods, der bliver transporteret på verdensplan.," siger Gade til Ritzau.

Søren Gade nævner som en mulighed, at krigsskibet "Absalon" kan blive sat ind som kommandoskib for en FN-mission fra august næste år, med en besætning på cirka 150 mand. Men allerede fra nytår kan inspektionsskibet "Thetis" komme med i en mission, der eskorter FN-fartøjer med nødhjælp til Somalia.

Ifølge Radioavisen har Frankrig nemilg bedt Danmark om assistance, som en slags tak for hjælpen til franskmændene for deres indsats i forbindelse med "Danica White"s fem besætningsmedlemmers frigivelse i august efter 83 dages fangenskab.

[email protected]

Kilde: