Danske aviser vil gerne trykke svenske Muhammed-tegninger

Slettet Bruger,

01/09/2007

Da den danske Muhammed-sag kørte var der vild uenighed i den danske medieverden om, hvorvidt tegningerne burde publiceres eller ej. Når det gælder den svenske Muhammed-sag, der kører i øjeblikket, er der dog bred enighed blandt landets chefredaktører, skriver Ritzau. Har det relevans, er aviserne klar til at bringe tegningerne.

"Tegningerne er nyhedsaktuelle og har helt indlysende offentlig interesse. Vi bringer det, vi finder journalistisk relevant, siger Politikens chefredaktør Tøger Seidenfaden,".

Flere medier har allerede vist tegningerne, blandt Jyllands-Posten og 180Grader.dk. I dag hoppede også Berlingske med på vognen. Avisen modtog kraftig kritik i borgerlige kredse for deres ageren under vores Muhammed-sag, men denne gang vil man altså gerne vise tegningerne.

"Indtil videre har vi skønnet, at det ikke har været vigtigt for de danske læsere. Men nu har sagen udviklet sig og har fået en meget større betydning: Der er demonstrationer og reaktioner, som gør det til en helt almindelig, god nyhedshistorie," udtaler chefredaktør, Lisbeth Knudsen.

Kristeligt Dagblad har i dag tegningerne på forsiden og også Information melder sig klar til at trykke tegningerne.

[email protected]

Kilde: