Danske Spils monopol brydes måske

Danske Spils monopol, der forhindrer andre firmaer i at udbyde og reklamere for spil og bookmaking, kan være på vej væk

Slettet Bruger,

26/04/2008

Danske Spils monopol, der forhindrer andre firmaer i at udbyde og reklamere for spil og bookmaking, kan være på vej væk. Regeringen ført an af skatteminister Kristian Jensen er i hvert fald gået i gang med en undersøge en liberalisering af området. Det skriver DR Nyheder. Monopolbrudstankerne skyldes blandt andet, at teknologien har gjort det vanskeligt fro myndighederne at kontrollere, hvor der spilles.

"Danskerne spiller, uanset hvad lovgivningen siger - på internettet, på en række udenlandske bookmakingselskaber, hvor vi ikke har styr på, hvor pengene går hen, og hvor vi ikke ved, om der er tale om hvidvaskning af penge," siger Kristian Jensen til DR Nyheder.

Argumentet i den offentlige debat for Danske Spils monopol har ofte været de økonomiske tilførsler, spejderklubber, idrætsforeninger og politiske ungdomsorganisationer har fået gennem tipsmidlerne. De penge skal i fremtiden måske i stedet komme fra de licenser, firmaer må betale for at få lov til at udbyde spil i landet.

"Vi skylder de mange millioner, som har glæde af tipsmidlerne at sørge for at kigge på, hvordan vi kan sikre, at vi fortsat har et reguleret spil - men også et spil, der giver et overskud til gavn for danskerne," udtaler Kristian Jensen til DR Nyheder.

Sidste års tipsmidler udgjorde 1.65 milliarder kroner, mens statskassen blev tilført 1,1 milliard kroner fra Danske Spil 11,2 milliarder kroner store omsætning.

[email protected]


Kilde: