Dansk løber vil protestere under OL-åbning

800-meter løberen Rikke Rønholdt har tidligere været i clinch med venstres Sørens Pind, da hun sagde, at det måtte være politikernes opgave at besl...

Slettet Bruger,

21/03/2008

800-meter løberen Rikke Rønholdt har tidligere været i clinch med venstres Sørens Pind, da hun sagde, at det måtte være politikernes opgave at beslutte om Danmark skulle boykotte OL i Kina, og ikke en beslutning der skal tages af den enkelte atlet.

Men selv om hun ikke personligt vil boykotte OL, hvis hun klarer kravene til deltagelse, er hun parat til at markere sin modstand mod det kinesiske styres krænkelse af menneskerettighederne.

"Situationen i Kina er så slem, at den er svær at ignorere. Selv for os idrætsfolk. For selvom vi er totalt forkuseret på, at vi gerne vil til OL, og OL betyder enormt meget for os, så er vi jo ikke blinde for, hvad der sker i Kina," siger Rikke Rønholt til TV2 Sporten.

Men en samvittighedsfuld løber er ikke noget der huer Dansk Idrætsforbund.

"Hvis IOC konstaterer, at det finder sted, så mister personen sin akkreditering. Det betyder, at man ikke kan stille op, og så er der kun en ting at gøre, og det er at rejse hjem," forklarer Jesper Frigast, OL- og elitechef for Danmarks Idrætsforbund, til Ekstra Bladet.

Samtidig advarer han alle danske atleter mod at gå i lignende tanker.

"Vi vil indskærpe reglerne, når vi samler alle vores aktive til det olympiske forberedelsesseminar i juni måned, når vi har det samlede hold," siger han til Ekstra Bladet.

Alle OL-deltagere skal forud for legene skrive under på, at de ikke vil gennemføre politiske eller religiøse demonstrationer.

[email protected]

Kilde: