Danmark er nordisk topscorer i bankrøverier

Mindst 71 gange blev danske banker udsat for røverier i 2007

Slettet Bruger,

06/01/2008

Mindst 71 gange blev danske banker udsat for røverier i 2007. Det viser en foreløbig opgørelse som Finansrådet har lavet for Berlingske Tidende. Dermed er antallet af bankrøverier steget for første gang i seks år, og tilmed i det år, hvor bankerne har fået lov til at filme egne facader og indgange. Det havde man en forventning om kunne nedbringe bankrøverierne yderligere, men det er altså ikke sket. Finansrådet forventer dog at man vil kunne se effekten af overvågningen på sigt.

"Der er 2.000 bankfilialer i landet, og man sætter ikke bare kamera op fra den ene dag til den anden. Det koster dels penge, dels skal der træffes beslutning om placering m.m. Nogle banker har allerede opsat udendørs kameraer, mens mange vil opsætte kameraerne i år," siger kontorchef Niels Crone Lyngkjær fra Finansrådet til Berlingske Tidende.

De nye overvågningsmuligheder stiller danske banker lige med bankerne i de øvrige nordiske lande. Til gengæld er landene langt fra lige, når det gælder antallet af bankrøverier. I 2006, det seneste år med tal fra alle lande, var der 69 bankrøverier i Danmark mod 50 i Sverige, Norge og Finland tilsammen. De to sidstnævnte lande havde henholdvist to og tre bankrøverier.

"En mulig forklaring på de færre røverier i vores nabolande er de store afstande og vanskeligere flugtveje. I Danmark er det derimod lettere at komme hurtigt ud af landet," udtaler Michael Budolfsen, der er næstformand i de bankansattes fagforening Finansforbundet, til Berlingske Tidende.

Der findes endnu ikke n opgørelse over det samlede udbytte af røverierne i 2007. I 2006 var det på 10 millioner, mange bankrøverier giver dog et begrænset udbytte på mellem 20.000 og 30.000 kroner.

[email protected]

Kilde: