Dørmænd tør ikke afvise hårdkogte indvandrere

Slettet Bruger,

13/09/2007

Hvis bare man er indvandrer og er truende nok, er der ingen problemer med at komme ind på danske diskoteker. Dørmændene er simpelthen bange for at afvise de hårdkogte indvandrere, fastslår en ny rapport om diskrimination i nattelivet.

"Der er bred enighed blandt de interviewede nydanskere, dørmænd, restauratører og politi om, at der findes en hård kerne af nydanskere, som hverken dørmændene eller restauratørerne tør afvise af frygt for repressalier. De er bange for, at der står et tæskehold, når de kommer hjem fra arbejde. Dermed lukker man problemerne ind i nattelivet og forstærker opfattelsen af nydanskere som ballademagere," siger en af de rådgivende sociologer bag rapporten, Sara Lea Rosenmeier, til Nyhedsavisen.

Politiet bekræfter, at de hårdkogte indvandrere har frit slag på alle hylder i det danske natteliv.

Nervøse for knivstikkeri
"Om de truer sig ind eller kender ejer eller dørmænd, ved vi ikke. Men de går i byen som alle andre mennesker, og det kan godt give anledning til problemer. Men vi følger dem," siger politiassistent Morten Vilstrup fra Københavns Bevillingspoliti.

Problemet minder om det, man havde med rockerne for nogle år siden, siger informationschef i Danmarks Restauranter & Cafeer, Carsten Kruuse:

"Men disse nydanskere er endog mere hårdkogte, så derfor er dørmændene endnu mere nervøse for konsekvenserne. Vi har jo eksempelvis set en del knivstikkeri," siger han.

[email protected]

Kilde: