Dårlige veje forværrer manglen på arbejdskraft

Slettet Bruger,

12/12/2007

Køerne på vejene i Hovedstadsområdet forværrer virksomhedernes mangel på arbejdskraft. Ifølge en meningsmåling, foretaget af Epinion for Dansk Industri blandt virksomhedsledere i Region Hovedstaden, mener knap 40 pct., at den mangelfulde infrastruktur forringer virksomhedernes muligheder for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

"Dette resultat understreger, hvor vigtigt det er, at man de kommende år begynder at investere massivt i Hovedstadsområdets infrastruktur. De trængselsproblemer vi alle lider under, koster virksomhederne millioner af kroner hver eneste dag," siger formanden for DI Hovedstaden, Claus Spiegelhauer.

DI har lavet beregninger som viser, at alene de sidste godt to år er Danmark gået glip af 32 mia. kroner pga. af manglen på kvalificeret arbejdskraft.

"En effektiv løsning af Hovedstadsområdets infrastrukturproblemer vil koste mange ressourcer de kommende år. Det kan derfor blive nødvendigt at overveje alternative finansieringsformer som f.eks. privat medfinansiering og brugerbetaling ved etablering af nye markante vejanlæg. Det er nu vi skal opprioritere infrastrukturen, for vi har ganske enkelt ikke råd til at lade være," siger Claus Spiegelhauer.

[email protected]

Kilde: