Døde mennesker på udstilling i København

Rigtige døde mennesker, som er afklædt til under huden, kan fra på fredag ses på det tidligere Louis Tussauds voksmuseum ved Rådhuspladsen i Københ...

Slettet Bruger,

17/04/2008

Rigtige døde mennesker, som er afklædt til under huden, kan fra på fredag ses på det tidligere Louis Tussauds voksmuseum ved Rådhuspladsen i København. Den opsigtsvækkende udstilling er indtil videre blevet set af næsten otte millioner mennesker verden over, og den har mødt både modstand og forargelse undervejs på sin turné i USA og Europa.

"Alle kroppene på den her udstilling er doneret. De eller et medlem af deres familie har truffet et bevidst valg om at donere deres krop til en lægeuddannelse. Kroppene modtages fuld lovligt og formålet er at bruge dem til en offentlig og lærerig udstilling som den her," siger professor Roy Glover, der er talsmand for udstillingen, ifølge tv2.dk.

De døde mennesker er blevet konserveret med en særlig teknik, der erstatter al væske i kroppene med flydende silikonegummi. Det forhindrer den naturlige nedbrydelse af organer og knogler.

Læge og direktør for hjemmesiden netdoktor.dk Rikke Esbjerg mener ikke, at der er noget ulækkert eller bevidst provokerende over udstillingen.

"Jeg synes det er utrolig æstetisk og en fin formidling af, hvordan vi ser ud inde under huden. Jeg ser heller ikke reaktioner fra folk på, at det her er klamt, men folk skal selvfølgelig have lov til at mene, hvad de vil. Jeg synes udstillingen er smuk og lærerig," siger Rikke Esbjerg, der var med til at præsentere udstillingen på H.C. Andersen Slottet i København.

[email protected]

Kilde: