DSB må af med 8 millioner for forsinkelser

Slettet Bruger,

09/10/2007

Varme, kulde, regn, lyn. Nogle forklaringer på DSB´s forsinkelser, som kan mærkes i statsbanernes pengekasse, skriver 24Timer. Sidste oktober indførte man nemlig den såkaldte Rejsegaranti, der kan give rejsende penge tilbage, hvis deres tog er forsinket over 30 minutter. Og i januar blev ordningen udvidet til at gælde passagerer med pendlerkort. Det har kostet DSB tæt på otte millioner kroner.

"Beløbet er blevet nogle millioner større, end vi havde forventet, og det skyldes hovedsageligt skinneproblemer," udtaler salgsdirektør for fjern- og regionaltog, Bjørn Wahlsten, til 24Timer.

Han fastholder dog, at DSB er bedre end sit rygte. For over 90 procent af togene kører med mindre end fem minutters forsinkelse. Ikke desto mindre er talsmanden for pendlerne mellem Kalundborg og København, Nis j. Vind ikke imponeret af DSB. Som pendler får han automatisk penge for forsinkelser og det er blevet til 1.000 kroner, siden garantien blev indført.

"Det er godt vi får en erstatning. Men DSB kan gøre det bedre, og den største forsinkelse af dem alle har vi aldrig fået erstatning for - det er IC4-toget, der skulle have budt på øget komfort," siger Nis J. Vind til 24Timer.

Den største del af erstatningerne går til folk, der rejser over Storebælt.

[email protected]

Kilde: