DR-vært får advarsel og holder pause

Slettet Bruger,

03/08/2007

Af et indslag i TV-Avisen kl. 21 søndag den 29. juli 2007 fremgik det fejlagtigt, at DRs udsendte medarbejder Jeppe Nybroe fulgte en konvoj med de sidste danske soldater ud af lejren i Irak. Men det var ikke tilfældet.

Konvojen var på det tidspunkt på vej ind i Irak fra Kuwait for at hente nogle af de sidste soldater. De medvirkende soldater i indslaget forlod et par dage senere Irak. Det burde have fremgået af indslaget.

Nyhedschef Ulrik Haagerup udtaler:
"Jeg ser meget alvorligt på sagen. Troværdighed er altafgørende for DR og det må ikke ske igen. Jeg har haft en samtale med Jeppe Nybroe og fortalt ham at DR har i sinde at give ham en skriftlig advarsel. Jeppe har på det seneste været meget hårdt presset og vi har derfor aftalt, at han holder pause som studievært, og tidligst er tilbage om tre måneder."

Kan ikke forklare
Jeppe Nybroe forklarer selv om episoden:

"Jeg har virkelig dummet mig, det er mit ansvar, jeg har optrådt uprofessionelt og set i bakspejlet kan jeg ikke forklare hvorfor."

"Nu må jeg holde en alvorlig tænkepause, jeg er utrolig ked af det og trænger i det hele taget bare til lidt ro. Jeg er klar over, at jeg har et langt sejt træk foran mig, for at genvinde seernes tillid," siger han.

De ukorrekte oplysninger er blevet berigtiget og beklaget i TV-Avisen torsdag den 2. august 2007 kl. 18.30.

Da tilbagetrækningen af de danske styrker har historisk karakter, har DR samtidig trukket indslaget tilbage fra dr.dk og det interne mediearkiv for at undgå, at billederne i fremtiden bliver brugt i forbindelse med historier om tilbagetrækningen.

Kilde: dr.dk

Kilde: