DR-vært vækker vrede i USA

Slettet Bruger,

14/09/2007

Af IKKEMIG 2

DR-værten Jens Blauenfeldt, der i første omgang mente, at amerikanerne havde "rigtigt godt af" terrorangrebet den 11. september 2001, vækker nu vrede i USA.

"Hr. Blauenfeldts udtalelse om, at Amerika fortjente terrorangrebene den 11. september, var skandaløs. Enhver amerikaner, og især ofrenes efterladte, ville blive lamslået over at høre, at en tv-vært kan give udtryk for den slags holdninger på dansk fjernsyn," siger Alistair Thomson, der er talsmand for den amerikanske ambassade i Danmark, til 180Grader.dk.

Jens Blauenfeldt vakte opmærksomhed, da han i Aftenshowet fortalte om sin reaktion, da World Trade Center blev angrebet.

Spredt over internettet
"Jeg er faktisk lidt flov over at indrømme det, men jeg tænkte, 'hey, det er amerikanerne, nu får de smæk. Det har de rigtig godt af'," sagde DR-værten og fortsatte: "Endelig er der nogen, der slår tilbage igen."

Han har senere beklaget udtalelsen, som han ikke mente skulle "tolkes politisk".

En oversættelse af Jens Blaunfelds udtalelse er nået vidt omkring på engelsk-sprogede blogs, hvor der også er opfordringer til at klage til den danske ambassade i USA. Det har ikke været muligt at få nogle kommentarer fra den danske ambassade.

[email protected]

Kilde: