DR-vært stopper efter nye afsløringer

Slettet Bruger,

04/09/2007

Nye afsløringer af fusk fra DR-journalist Jeppe Nybroes side førte i går til den skandaleombruste tv-værts afsked med Danmarks Radio.

"Jeppe Nybroe har i mange år ydet en stor indsats for DR. Men med det samlede forløb, der har været den sidste måned, må jeg konstatere, at samarbejdet med Jeppe Nybroe ikke kan fortsætte. Det er Jeppe Nybroe enig i, og derfor fratræder han sin stilling i DR. Troværdighed er alt afgørende for en nyheds- og medievirksomhed som DR," siger divisionschef i DR Nyheder Ulrik Haagerup ifølge Jyllands-Posten.

Selv udtaler Jeppe Nybroe:

"Jeg er meget ked af hele situationen. Jeg håber og beder af samme grund, at
pressen vil lade mig i fred i denne tid. Jeg forstår og takker for de af mine kollegaer, der spørger til mine kommentarer og reaktioner - men jeg har ikke mere at sige på nuværende tidspunkt."

Ét bombeangreb blev til tre
Afsløringerne kom, da Jeppe Nybroe allerede havde tre måneders karantæne fra skærmen for et indslag, hvor han løj om, at en dansk karavane var på vej ud af Irak. På Jyllands-Posten fik man analyseinstitutionen Delta til at undersøge et andet Jeppe Nybroe-indslag fra Irak, hvor det viste sig, at lyden fra ét bombeangreb var blevet til tre.

Danmarks Radio arbejdede ifølge B.T. på en plan, der skulle bringe stjerne-reporteren tilbage til skærmen, men den måtte skrottes, da man fik forevist endnu et eksempel på manipulation fra Nybroes hånd.

[email protected]

Kilde: