DR-vært løj for åben skærm

DR er igen ramt af en historie om løgn for åben skærm

Slettet Bruger,

06/03/2008

DR er igen ramt af en historie om løgn for åben skærm. Denne gang handler det dog ikke om danske soldater, der bliver løjet på vej ud af Irak, men om manipulation med konklusionerne på en test af en miljøbil. Det beretter fagbladet journalisten.dk.

I DR's miljøprogram "Gul og Grønne Skove" løj både værten Peter Ingemann og deltagerne for åben skærm.

I programmet skulle et kollektiv lære at leve miljørigtigt, og fik derfor en miljøbil på prøve. Beboerne i kollektivet prøvede bilen i en halv time, men alligevel oplyste Peter Ingemann, at beboerne havde haft bilen til låns i tre uger, hvilket de selv bekræftede.

"Vi grinede lidt af det og tog det ikke så seriøst. Journalisten (Peter Ingemann, red.) sagde ordret, men i en løssluppen tone, til os: 'Det her er tv, og i tv lyver vi,'" fortæller Jesper Givskud, der er kollektivets bilejer til journalisten.dk.

I programmet fremlagdes beregninger på, hvor meget kollektivet kunne spare i løbet af et år ved at skifte til en miljøbil. Beregningerne blev bekræftet af deltagerne selv, selvom de altså kun havde kørt i bilen i en halv time.

DR bekræfter
Både Peter Ingemann og hans chef bekræfter, at der blev givet urigtige oplysninger i programmet.

"Det gik først gik op for mig, at Jesper Givskud kun havde haft bilen i en halv time, da optagelserne allerede var gået i gang, og så begik jeg den fejl at gå med på, at de havde bilen i tre uger, hvilket udregningen var lavet på. Men jeg beklager da dybt mit ordvalg," siger Peter Ingemann, der blankt afviser at have opfordret deltagerne til at lyve.

Både Peter Ingemann og programmets projektleder, Jacob Kragelund, understreger at beregningerne på hvor meget kollektivet kunne spare, var korrekte, da de var lavet på baggrund af en tre ugers periode.

Divisionschef for DR i Jylland, ser med alvor på episoden.

"Det er helt enkelt: Der er blevet begået en fejl, som er uacceptabel, og som vi er de første til at beklage. Troværdighed er DRs adelsmærke, og derfor er vi nu gået i gang med at undersøge sagen," siger hun.

[email protected]

Kilde: