DR-journalist har fået undskyldning

Slettet Bruger,

23/12/2007

Det var en fejl, at DR bøjede sig for et pres, en anmodning eller et ønske fra Ny Alliance om ikke at lade reporter Christian Gundtoft følge Naser Khader på valgaftenen. Det har man erkendt over for Gundtoft, der har modtaget en undskyldning. Det skriver Berlingske Tidende. Derfor undrer det tilllidsmand Ole Lorenten fra TV-Avisen, at nyhedschef Ulrik Haagerup i gårsdagens avis ikke kunne se det betænkelige i beslutningen.

"Jeg anser sagen som afsluttet, i og med at Christian har fået en undskyldning. Men da jeg af dagens avis kan se, at Ulrik Haagerup står ved sin beslutning, vil jeg tage et møde med ham. Jeg forstår ikke hans udtalelser," siger Lorenzen til Berlingske Tidende.

"hvis der var tale om decideret politisk journalistik på Christiansborg eller alle mulige andre steder, så ville jeg bestemt synes, at man ikke skulle bevæge sig ud ad den galej. Men der er tale om noget andet her.," forklarede Haagerup i går om sagen, hvor Ny Alliances pressechef Ulla Østergaards opringning til Danmarks Radio medførte, at en anden journalist blev sat til at dække Khader, der ikke ønskede sin ærkefjende Henrik Qvortrups personlige ven i sit hjem. Nu er Haagerup mere fåmælt.

"Den sag er lukket. Jeg har ingen kommentarer" er Ulrik Haagerups kortfattede melding til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: